Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 martie 2020

Alekzandre


                          Alekzandre de A.Stephanie

  Durerea respinge. Vulnerabilitatea atrage. Iubirea vindecă.
   Alekzandre – o poveste transformatoare, ce urmărește evoluția a doi tineri încercați de viață și care nu te va lăsa indiferent. Zhavia și Alekzandre sunt două personaje antagonice: ea suferă în tăcere și împarte zâmbete în jur, el suferă cu voce tare, violent, dur.Întâlnirea lor nu a fost întâmplătoare. A fost prescrisă undeva în destinul lor – să se cunoască și să își dea viața, limitele, credințele peste cap. Să renască din cenușă, asemeni păsării Phoenix. 💓💓💓💓💓💓
   Va las mai jos cateva pareri de la alti cititori:
 

Seria Fluturi



                               

                                      Fluturi   

 Irina Binder, autoarea cărților Fluturi, este o tânără din Brașov care s-a făcut cunoscută datorită blogului ei, Insomnii. Povestea cărții a început chiar pe blogul acesteia, ca mai apoi să se transforme în cele două volume publicate la editura For You.

   Așa cum Irina Binder ne spune, cartea se bazează pe o poveste reală, anume povestea ei de viață. Personajul principal, Irina, îi întâlnește pe cei doi cuceritori, Matei și Robert, într-o seară în club.Matei o caută, iar ea se îndrăgostește de el într-atât încât se mută la București în casa acestuia unde locuia și fratele lui, Robert. Mai mult ignorată de Matei, Irina se îndrăgostește și de Robert care o tratează cu grijă, oferindu-i atenția de care aceasta avea nevoie. Alături de Matei, Irina trăiește și momente frumoase în care crede în iubirea lui, dar ajunge și să fie bătută din gelozie.

    Personajul Irina este o femeie cu un caracter puternic care în puținii ani pe care îi are trece prin multe. Își pierde tatăl, pierde profesorul care i-a ținut locul tatălui ei. De asemenea, se îndrăgostește, însă  cu toate că aceasta dragoste nu-i aduce foarte multe bucurii, rezistă. Irina are defectul că se consideră prea bună pentru oricine și este perfecționistă în ceea ce face. Deși la început l-a considerat pe Matei un om bun, capabil să o facă pe Irina să se bucure de viață împreună cu el, mai apoi am văzut că acordă mai multă importanță muncii și banului, fiind o persoană avidă, rea și geloasă. Singurul bărbat în care are încredere deplină este Robert, fratele său, căruia îi încredințează chiar și viața Irinei. Totuși, acesta nu știe că el este cel care se îndrăgostește nebunește de ea și ar face orice să o ia de lângă Matei.

  Părerile asupra acestei cărți au fost împărțite de la bun început. Consider că fiecare interpretează cartea așa cum vrea. 💓

joi, 5 martie 2020

Glossa

Glossa 

                                              de Mihai Eminescu 

Vreme trece vreme vine
Toate-s vechi si noua toate
Ce e rau si ce e bine
Nu spera si nu ai teama
Ce e val ca valul trece
De te-ndeamna de te cheama

 Tu ramai la toate rece 

Imagini pentru glossa

miercuri, 4 martie 2020

If I stay




    Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. „Dacă aş rămâne” atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă.😟😢😢😢😢😢💓💓💓





8 Martie- Ziua Internațională a femeii


    Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.
   Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908. În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă. În august 1910, cu ocazia Internaționalei Socialiste reunită la Copenhaga, activista socialistă germană Luise Zietz împreună cu colega ei Clara Zetkin propun sărbătorirea zilei internaționale a femeii, fără a specifica însă o dată anume. Ziua internațională a femeii a fost sărbătorită pentru prima dată anul următor, în 19 martie 1911. Începând cu anul 1913, femeile din Rusia au sărbătorit ziua femeii în ultima duminică din februarie. În anul 1917, ultima duminică din februarie conform calendarului pe stil vechi a coincis cu ziua de 8 martie pe stil nou. Femeile din Sankt Petersburg au declanșat o grevă cerând încheierea Primului Razboi Mondial, sfârșitul raționalizării alimentelor și abolirea dinastiei țariste. După Revoluția din Octombrie, comuniștii Alexandra Kollontai si Vladimir Ilici Lenin au declarat 8 martie ca sărbătoare oficială în Uniunea Sovietică, iar abia la 8 mai 1965 aceasta a devenit zi nelucrătoare. Următoarea etapă în instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, în 1977, de către ONU, a Anului Internațional al Femeilor și declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.
     În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913.
 
    Imagini pentru 8 martie  Imagini pentru 8 martie ziua internationala a femeii