Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 martie 2020

Alekzandre


                          Alekzandre de A.Stephanie

  Durerea respinge. Vulnerabilitatea atrage. Iubirea vindecă.
   Alekzandre – o poveste transformatoare, ce urmărește evoluția a doi tineri încercați de viață și care nu te va lăsa indiferent. Zhavia și Alekzandre sunt două personaje antagonice: ea suferă în tăcere și împarte zâmbete în jur, el suferă cu voce tare, violent, dur.Întâlnirea lor nu a fost întâmplătoare. A fost prescrisă undeva în destinul lor – să se cunoască și să își dea viața, limitele, credințele peste cap. Să renască din cenușă, asemeni păsării Phoenix. 💓💓💓💓💓💓
   Va las mai jos cateva pareri de la alti cititori:
 

Seria Fluturi



                               

                                      Fluturi   

 Irina Binder, autoarea cărților Fluturi, este o tânără din Brașov care s-a făcut cunoscută datorită blogului ei, Insomnii. Povestea cărții a început chiar pe blogul acesteia, ca mai apoi să se transforme în cele două volume publicate la editura For You.

   Așa cum Irina Binder ne spune, cartea se bazează pe o poveste reală, anume povestea ei de viață. Personajul principal, Irina, îi întâlnește pe cei doi cuceritori, Matei și Robert, într-o seară în club.Matei o caută, iar ea se îndrăgostește de el într-atât încât se mută la București în casa acestuia unde locuia și fratele lui, Robert. Mai mult ignorată de Matei, Irina se îndrăgostește și de Robert care o tratează cu grijă, oferindu-i atenția de care aceasta avea nevoie. Alături de Matei, Irina trăiește și momente frumoase în care crede în iubirea lui, dar ajunge și să fie bătută din gelozie.

    Personajul Irina este o femeie cu un caracter puternic care în puținii ani pe care îi are trece prin multe. Își pierde tatăl, pierde profesorul care i-a ținut locul tatălui ei. De asemenea, se îndrăgostește, însă  cu toate că aceasta dragoste nu-i aduce foarte multe bucurii, rezistă. Irina are defectul că se consideră prea bună pentru oricine și este perfecționistă în ceea ce face. Deși la început l-a considerat pe Matei un om bun, capabil să o facă pe Irina să se bucure de viață împreună cu el, mai apoi am văzut că acordă mai multă importanță muncii și banului, fiind o persoană avidă, rea și geloasă. Singurul bărbat în care are încredere deplină este Robert, fratele său, căruia îi încredințează chiar și viața Irinei. Totuși, acesta nu știe că el este cel care se îndrăgostește nebunește de ea și ar face orice să o ia de lângă Matei.

  Părerile asupra acestei cărți au fost împărțite de la bun început. Consider că fiecare interpretează cartea așa cum vrea. 💓

joi, 5 martie 2020

Glossa

Glossa 

                                              de Mihai Eminescu 

Vreme trece vreme vine
Toate-s vechi si noua toate
Ce e rau si ce e bine
Nu spera si nu ai teama
Ce e val ca valul trece
De te-ndeamna de te cheama

 Tu ramai la toate rece 

Imagini pentru glossa

miercuri, 4 martie 2020

If I stay




    Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. „Dacă aş rămâne” atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă.😟😢😢😢😢😢💓💓💓





8 Martie- Ziua Internațională a femeii


    Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.
   Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908. În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă. În august 1910, cu ocazia Internaționalei Socialiste reunită la Copenhaga, activista socialistă germană Luise Zietz împreună cu colega ei Clara Zetkin propun sărbătorirea zilei internaționale a femeii, fără a specifica însă o dată anume. Ziua internațională a femeii a fost sărbătorită pentru prima dată anul următor, în 19 martie 1911. Începând cu anul 1913, femeile din Rusia au sărbătorit ziua femeii în ultima duminică din februarie. În anul 1917, ultima duminică din februarie conform calendarului pe stil vechi a coincis cu ziua de 8 martie pe stil nou. Femeile din Sankt Petersburg au declanșat o grevă cerând încheierea Primului Razboi Mondial, sfârșitul raționalizării alimentelor și abolirea dinastiei țariste. După Revoluția din Octombrie, comuniștii Alexandra Kollontai si Vladimir Ilici Lenin au declarat 8 martie ca sărbătoare oficială în Uniunea Sovietică, iar abia la 8 mai 1965 aceasta a devenit zi nelucrătoare. Următoarea etapă în instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, în 1977, de către ONU, a Anului Internațional al Femeilor și declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.
     În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913.
 
    Imagini pentru 8 martie  Imagini pentru 8 martie ziua internationala a femeii

joi, 27 februarie 2020

Mărțișor


    


     Ziua de 1 Martie aduce cu ea un frumos obicei de primăvară numit mărțișor. Mărțișorul este reprezentat fizic de un obiect micuț legat cu două fire împletite, înnodate, alb și roșu, care semnifică lupta vieții asupra morții, a sănătății împotriva bolii. De asemenea mărțișorul este considerat un talisman al norocului, al bunăstării și al prețuirii. Se obișnuiește ca bărbații să ofere doamnelor și domnișoarelor din viața lor mărțișoare, în semn de respect și admirație.
Imagini pentru 1 martie      Scopul legării sau punerii mărțișorului este de a avea noroc în decursul anului, de a fi sănătos și curat ca argintul odată cu venirea primăverii.
      De asemenea, mărțișorul este considerat un simbol al primăverii, al revenirii la viață a naturii și a tot ce o înconjoară. Mărțișorul este purtat la vedere timp de aproximativ două săptămâni sau toată luna martie, pentru că aduce optimism și credință.

Five feet apart





    Five Feet Apart spune povestea emotionantă a 2 adolescenți care suferă de o boală incurabilă și care se cunosc pe culoarele unui spital. Între cei 2 se înfiripă o poveste de dragoste💕, însa ca și când viața nu fusese deja nemiloasă cu destinele lor, cei 2 află ca nu se pot apropia unul de celălalt la mai puțin de cinci pași👫, riscând altfel să își compromită șansele la un transplant salvator de plamâni care le-ar putea da șanse de supraviețuire.
   Este un film răscolitor despre dragoste, speranță și decizii sfâșietoare pe care protagoniștii le au de luat, o invitație adresată privitorilor de a prețui privilegiul de a fi sănătoși și de a se putea bucura de atingerea persoanei iubite. Deși se desfasoară într-o notă oarecum diferită, Five Feet Apart mi-a adus aminte de un alt film, tot cu adolescenți : The Fault in Our Stars .
    Vizionare placută!




Midnight Sun


    Având la bază o producţie japoneză, Midnight Sun este povestea lui Katie, o tânără de 17 ani obligată să stea închisă în casă încă de mică din cauza unei boli foarte rare care o pune în pericol de moarte la cea mai scurtă expunere la lumina soarelui. Soarta intervine atunci când fata îl cunoaşte pe Charlie, cu care trăieşte o frumoasă dragoste de vară.O poveste impresionantă care sigur te va face să plângi.😓😢 
   Nu veti regreta aceasta alegere. Este un film bun și merită văzut. 💓
   Vizionare placută !💻😏😊






Valentine's Day


   Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin,este sărbătorită anual pe 14 februarie.
  Ziua Îndrăgostiților a devenit zi specială în întreaga lume. În zilele noastre, Valentine’s Day se sărbătorește oferind cadouri sub formă de flori, ciocolată, animăluțe de pluș sau cine romantice alături de persoana iubită. Tradiția este legată de numele Sfântului Valentin, considerat patronul iubirii, al tinerilor și al căsătoriei.🍬💓🐼  
    Tu cum ai sărbatorit de Valentine's Day?💕

Imagini pentru valentine s day    Imagini pentru valentine s day

Dragobetele



   Dragobetele, ziua îndrăgostiților😍 la români, își are originea în tradiții de pe vremea dacilor și în credința într-un zeu al iubirii. Odată cu 24 februarie, de Dragobete, se trece simbolic în primăvară. Ziua in care românii sărbătoresc Dragobetele coincide cu sărbătoarea Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul. După Revoluţie, locul lui a fost luat treptat de Sfântul Valentin, care este sărbătorit pe 14 februarie în calendarul catolic. Dar Dragobetele este complet diferit de Sf. Valentin, care e mai blajin. Dragobetele, personaj magic asemănător lui Eros sau Cupidon, reprezintă un bărbat frumos, vesel și foarte neastâmpărat.
   In vremurile de demult si in unele zone chiar si in prezent, de Dragobete , dacă timpul era favorabil, îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi baietii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute prin păduri şi lunci flori de primăvară. Culegeau buchete cu primele flori ale primaverii. Culesul floilor se facea cu voie buna dar si cu cantece si un fel de joc numit zburatorit. În sudul României (Mehedinţi), fata se întorcea în sat alergând, obicei numit "zburătorit", urmărită de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, îl săruta💋 în văzul tuturor. Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru comunitate pentru a afla ce nunţi se mai pregătesc pentru toamnă.
💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

Imagini pentru dragobetele sarbatoarea iubirii la romani

miercuri, 26 februarie 2020

Animalul preferat



                                 Animalul preferat  

  Câinele este de cele mai multe ori cel mai bun prieten al omului. Și... da,este si cel mai bun prieten al meu. Câinele a fost şi rămâne deci cel mai bun prieten al omului, dar poate deveni şi cel mai aprig duşman pentru cei răi. El are un temperament sensibil şi multe calităţi „morale“, dacă le putem spune aşa, indiferent dacă este de rasă ori face parte din haita celor comunitari;este cel mai fidel dintre toate animalele domesticite de om: el nu ezită să-şi dea chiar şi viaţa pentru stăpânul său. Foarte frecvent îşi manifestă bucuria când ştie că pleacă la plimbare sau e lăsat liber şi tristeţea când e alungat sau stăpânul său e bolnav. Dacă cineva din familia care îl îngrijeşte acordă atenţie altui câine, el devine gelos şi începe să mârâie. Este şi un justiţiar, nemulţumit când este pedepsit pe nedrept, smerit când ştie că a greşit. 
      Nu-i așa că sunt drăguți? Vouă ce animale vă plac?💖💖😊🐾
Imagini pentru caini

joi, 20 februarie 2020

Hobby

                                       Hobby

    Cum am mai spus și în prima postare : ador să citesc💓. În clasa a VI-a mi-am dat seama că iubesc cărțile.Am făcut din citit o pasiune și nu văd acest lucru ca pe o obligație. Majoritatea adolescenților preferă filmele sau serialele,eu prefer să citesc.😊📖  
    O bibliotecă este un loc bun pentru a merge atunci când te simti confuz și indecis,pentru că acolo,într-o carte,poți găsi răspuns la întrebarile tale. 
    Scrie ca să fii înțeles,vorbește ca sa fii auzit,citește ca să crești.  
Tu citești? Ce îți place să faci? Aștept comentariile tale :)

Imagini pentru cartiImagini pentru carti

Poezii


                                           Gri 

                                                  de George Bacovia       

Plâns de cobe pe la geamuri se opri,
Şi pe lume plumb de iarnă s-a lăsat;
„I-auzi corbii!“ - mi-am zis singur... şi-am oftat;
Iar în zarea grea de plumb
Ninge gri.

Ca şi zarea, gândul meu se înnegri...
Şi de lume tot mai singur, mai barbar, -
Trist, cu-o pană mătur vatra, solitar...
Iar în zarea grea de plumb
Ninge gri.

Imagini pentru gri de g bacovia









miercuri, 19 februarie 2020

Despre mine

        Buna! Eu sunt Roxana. Imi place sa citesc,seria de carti preferata se numeste Fluturi,de Irina Binder.

 Cartile pentru mine sunt mai mult decat carti,ele sunt viata,sufletul si miezul timpurilor trecute,motivul pentru care oamenii au muncit si au murit,esenta si chintesenta vietilor lor.
P.S. O poza cu mine si prietenii :)))